ICT TEAM BBS. ANTONIUS

Iedere school heeft ze in huis: leerlingen met kennis van en interesse in de digitale wereld. Slimme scholen maken gebruik van deze leerlingen, bijvoorbeeld door ze een helpdesk te laten vormen voor vragen op het gebied van ICT. 

 

Onze ICt kids. bieden leerlingen en leerkrachten hulp bij het gebruik van ICT.  De leerlingen gaan bij voorkeur verder dan alleen antwoord geven op praktische vragen. Een ICT team kan ook ingezet worden om digitale bronnen (instructievideo's, en presentaties) te maken, te adviseren bij de aanschaf van materialen, het geven van lessen enzovoort.

 

Skills

Voor de betrokken leerlingen kan het werken in een ICT team een ‘boost’ geven aan hun ontwikkeling. Ze krijgen niet alleen ruimte om zich op hun interessegebied (ICT) te ontwikkelen, maar werken ook aan hun werknemers-/sociale vaardigheden. Bovendien worden ze gezien in waar ze goed in zijn.

 

Drempelverlagend

Met een ICT team worden leerkrachten gestimuleerd om hun digitale vaardigheden verder te ontwikkelen. Ze durven meer en voelen zich ondersteund bij de voorbereidingen van digitale activiteiten. Een ICT team kan daardoor als katalysator werken voor innovatie in het gebruik van digitale middelen. 

HUIDIGE PROJECTEN

PUBLICATIES

Workshop Procyon Networks

Workshop Prodas studiedag

Workshop Scratch

Door ons geïnspireerd 

Klik op de link om te zien wat ze schrijven