Green Screen

Een Green Screen is niet meer dan een groen oppervlak. Dit kan zowel een doek als een vaste muur zijn. Met de juiste apparatuur kan jij dit groene vlak in van alles veranderen.

Bijvoorbeeld een blauwe lucht waar je doorheen vliegt, een wereldreis maken langs de zeven wereldwonderen of in een auto rondrijden in de jungle.

Het enige wat je tegenhoudt is je eigen fantasie.

Aan de slag met het Green Screen

Het is tegenwoordig heel simpel om een Green Screen video op te nemen.
Je hebt een paar dingen nodig om ermee aan de slag te gaan in de klas.
– iPad
– Green Screen of gewoon een groene wand
– een standaard waar de iPad op of in kan staan
– een opdracht voor de kinderen in de klas

Wij raden aan om de app Green Screen te gebruiken. Eerder moest je achteraf  de achtergrond in het filmpje monteren. Als je deze app gebruikt is dat niet meer nodig. Je ziet gelijk het eindresultaat in beeld en kunt de instellingen en verhoudingen van de achtergrond nog ter plekke aanpassen.

Opdrachten in de klas

Ga eerst zelf aan de slag met deze app. Zorg ervoor dat jij als leerkracht precies weet hoe de app werkt. Daardoor heb je gelijk de mogelijkheid om een leuk filmpje te maken rond een les of thema in jullie klas. Hiermee kun je kinderen inspireren en een idee geven wat er allemaal mogelijk is met de app.

Voor kleuters kun je op deze manier een thema opening in elkaar zetten. Speel een kort toneelstukje met collega’s of vertel een verhaal waarbij er van alles te zien is op de achtergrond. Niet alleen leuk voor in de klas, maar ook voor op de website. Kinderen kunnen thuis het verhaal laten zien en ouders hebben een idee van wat er op school gebeurt.

Laat kleuters zelf een filmpje maken dat ze door de ruimte vliegen of neem een onderwaterwereld als achtergrond en laat ze rond zwemmen tussen prachtige vissen. Het voegt helemaal iets toe als kinderen hun eigen verhaal hierin kunnen uitspelen. Een Green Screen hoek in de klas is natuurlijk helemaal het einde.

In de hogere groepen kun je het als verwerking gebruiken van de geleerde stof. In plaats van een spreekbeurt maken kinderen een filmpje over het gekozen onderwerp. Voor vreemde talen onderwijs is het ideaal om een scene na te spelen in een supermarkt, café of restaurant.

Wil jij aan de slag met deze app? Kijk voor meer instructies over de app Green Screen op www.doink.com

Ook vind je daar meer informatie over de App Animations. Met deze app kun jij als expert je eigen animaties toevoegen aan de Green Screen app.

Super gaaf en ook zeker de moeite waard om te bekijken!

Wil je een nog betere kwaliteit video maken dan zul je gebruik moeten maken van gedegen camera en een videobewerkingsprogramma.

Maar vergeet niet..........het gaat niet om de kwaliteit, maar om het proces ;-)  

 

Uitleg Doink
PDF – 327,9 KB 866 downloads

UITLEG TECHNIEK

UITLEG APP

ECHTE WERK

WORKSHOP TIJDENS DE DWT HIGH TECH 2 DISCOVER

BBS. ANTONIUS BEST PRACTICE

PROFESSIONALS