INNOVATIEKAARTEN STICHTING PRODAS

Hieronder vind je handige innovatiekaarten rondom (digitale) hulpmiddelen, om je lessen meer toekomstbestendig te maken en te versterken met technologie. De leerkracht hoeft vooraf de kennis rondom deze hulpmiddelen niet in huis te hebben. De innovatiekaarten hebben een opbouw in moeilijkheidsgraad (van beginner tot expert). De kinderen kunnen er direct mee aan de slag en maken elkaar en de leerkracht enthousiast. De leerkracht leert het leermiddel al werkende met de kinderen kennen. Verdieping kan o.a. verkregen worden door het stellen van de coachende vragen op de hulpkaarten.
De kaarten sluiten aan op het onderdeel digitale geletterdheid van www.curriculum.nu in combinatie met 21st century skills, de taxonomie van Bloom, het TPACK model en de theorie van onderzoekend en ontwerpend leren. Ook kunnen de kaarten gemakkelijk verbonden worden met het innovatiefonds, de Ontdeklabs, uitleensysteem, kinderpersbureau, Kinderraad van Stichting Prodas en zelfs met externe partijen.

DOE MEE! Jouw inbreng is belangrijk. Het uitgangspunt van de innovatiekaarten is samen ontwikkelen en delen. Samen kunnen we zorgen voor een kwalitatief sterk aanbod. Alle collega's binnen en buiten Prodas hebben hun eigen specialiteiten en worden dan ook uitgenodigd om inhoud te geven aan één of meer innovatiekaarten! Dat kan heel gemakkelijk via onderstaand forms formulier: