Prezi, dé opvolger van powerpoint, is een online presentatie-tool die het mogelijk maakt informatie op een dynamische, creatieve en overzichtelijke wijze in beeld te brengen. Met een oneindig canvas (werkblad) als basis kun je op ieder gewenst moment of op ieder gewenste plek online werken aan je prezi-presentatie.

Prezi maken

Een Prezi is vrij eenvoudig te maken. De beste tip is om het maar gewoon te proberen. Het werkt vrij intuïtief en je hebt al snel een prachtig resultaat.  Zorg dat je de mogelijkheden als leerkracht goed kent en besteed zo mogelijk een hele les aan het maken van een Prezi.

Maak bijvoorbeeld een klassen-Prezi met highlights over het huidige schooljaar en dromen over het volgend schooljaar. Prezi is echt een aanrader: je kunt vrij gemakkelijk iets heel erg moois maken. Dit zal leerlingen motiveren. 

Presenteren

Aan het eind van de les delen de leerlingen hun Prezi’s met de rest van de klas. Het is natuurlijk nog leuker om de Prezi’s te presenteren aan elkaar. Dit kan door een uitdraai van de Prezi’s te maken, maar mooier nog is het presenteren van de Prezi aan de klas of in kleine groepjes. Bedenk wat (in de beschikbare tijd) haalbaar is en organiseer een presentatiemoment.

Les prezi
PDF – 276,1 KB 433 downloads