ZELF EEN SERVER AANMAKEN EN INSTALLEREN

Voor het aanmaken van een Minecraft server kun je contact opnemen met Robin van Xinshosting .

Via het chatvenster kom je met hem in contact. Maak je wensen kenbaar en hij zal je verder adviseren. 

 

INZETTEN VAN TALENT

Het aanvragen van een hostingpakket is vlug gebeurd. Het instellen van de server en instellen van plug-ins vergt wat meer tijd en deskundigheid.

Ik adviseer dan ook om hiervoor de echte experts in te schakelen; je eigen leerlingen! Het zal je verbazen met welk gemak ze de wereld naar wens programmeren en installeren.

Let er ook op dat bepaalde onderdelen uitgeschakeld worden. Bij ons op de server is het bijvoorbeeld niet mogelijk om medespelers uit te schelden of te doden.

 

JOUW ROL ALS LEERKRACHT

De leerlingen die de server voor je installeren kunnen ook het onderhoud doen en fungeren als vraagbaak voor de andere leerlingen. Wij hebben hiervoor een helpdesk opgestart.

In dit artikel kun je lezen hoe wij de leerlingen de ruimte geven om zich te ontwikkelen en laten participeren in ons onderwijs. Luister naar de ideeën die ze hebben, bewaak het proces en ben

de coach die ze nodig zullen hebben om hun plannen te verwezenlijken.

Onderstaande video’s zijn gemaakt door ons ICTteam. Ze laten stap voor stap zien hoe wij onze server hebben ingericht. Mocht u vragen hebben kunt u ze altijd via de helpdesk om advies vragen.